One Fine Line + Simon Dankertsen

• Harstadværingen Nikolai Bergman og Simen Otnes (Lørenskog) møttes på et universitet i Liverpool, nærmere bestemt LIPA-universitetet. De har brukt mye tid hver for seg som instrumentalister og produsenter i forskjellige sjangre, før de oppdaget sine likheter i musikksmak og One Fine Line ble en realitet.

Den Oslo-baserte duoen slapp 11. juni sin melankolske debut Going Under på alle streamingtjenester. Låta er skrevet, produsert, mikset og mastret av den norske duoen selv. Den er et sterkt eksempel på deres mørke, basstunge og synth-drevne variant av pop. Som engasjerte produsenter, så gjør de alt selv fra deres eget studio. Denne låta er den første til å falle fra et tre de plantet for nesten ett år siden, og mange flere er i vente.

• Simon Dankertsen(25) er en artist, låtskriver og produsent fra Harstad. Han har vært en aktiv Harstad-profil fra ung alder, og har gjort seg kjent i byen gjennom flere bandprosjekter, solist-opptredener, idol(2011), og i forskjellige teater/musikal-oppsett. I 2017 ble han med som støttespiller i Bodøbandet «Virkelig», der han spiller keyboard, synth, gitar, perkusjon og kor. Sammen har de spilt på flere av de største festivalene i landet, der høydepunktet var hovedscenen på Øya-festivalen i 2018. Han har også spilt en stor rolle for bandets neste album som kommer til høsten.

Men nå retter han fokuset mot sin egen artist-karriere. Han lager låter med inspirasjon fra sjangrene pop, indie, rock og singer/songwriter. Tekstene hans er originale, og føles til tider ubehagelig ærlige. Han skriver ut ifra egne opplevelser, og om saker som står han nært, og som han mener er viktige å sette lys på og snakke om. 12. juni slapp han sin første single «Duets(are never fun to sing alone)» og signerte med plate-labelet Mano Music v/ Herman Rundberg. Planen videre er å slippe flere singler, før det kommer et album til sen-høsten. Alt har han produsert, spilt inn og mikset selv i hjemmestudioet sitt.

På kveldens konsert har han med seg Johan Dankertsen på piano.

OM SOMMERKLANG:

I en tid hvor store festivaler og arrangementer dessverre ikke lar seg gjennomføre, vil serien Sommerklang presentere det beste regionen har å by på. I perioden 17. juni til 15. august vil det gjennomføres mange små konserter og kulturarrangementer tilpasset sommertiden. Litt kortere enn vanlige konserter, og lagt til klokkeslett som gjør at de enkelt skal kunne kombineres med andre opplevelser. For eksempel en lang dag ute i solen. Serien består utelukkende av artister som har en eller annen tilknytning til landsdelen. Her kan man oppleve et bredt tilbud med alt fra allsang med Jenny Jenssen, popmusikk med Inge Bremnes, nordnorsk visesang med Sigrun Loe Sparboe, til jazz med Inger Nordvik. Opplevelser for en hver smak presenteres fra scener spredt over hele byen, både innendørs og utendørs.

Serien er en del av satsningen Basecamp Nord-Norge, i regi av Harstad kommune, Visit Harstad og byens næringsforeninger.
Sjekk ut sidene til Visit Harstad for en oversikt over aktiviteter i regionen vår i sommer.

Flere opplevelser:

30. apr